Kuva-albumi / Mularila / mularin_talo
mularin_talo

mularin_talo

Lisätty: 15 Helmikuu 2016

Arvostele ( 1 )

Kuvaus: Tämä kuva mielestäni on yksi parhaita muistoja Mularilan päärakennuksesta. Rakennuksen pohjakuva on hyvin paljon samanlainen kuin kuuluisa Hallanpirtti Seurasaaressa. Hallanpirtti on ellen väärin muista, kymmenen kertaa kymmenen metriä, Mularilan pirtti oli muistini mukaan yhdeksän kertaa yhdeksän metriä, kamareja molemmissa neljä. Tänninmäinen kuisti johti suoraan työnjohtajan toimistoon. Viimeinen työnjohtaja on ollut Sukevalla asuva Paavo Kumpulainen, muistini mukaan Paavo muutti Mularilasta v 1962, jonka jälkeen paikalla ei ole asuttu vakituisesti. Tästä voimme laskea että paikka on toiminut tukkikämppänä 60 vuotta.

3 kommenttia

(kansiossa: Mularila)

Kommentit

Isäni (siis Paavo Kumpulainen) muutto Mularista Sukevalle 1966 syksyllä. Itse olen syntynyt Mulariin.
Lähettäjä Minna Kainulainen ps. Kumpulainen / 15.9.2017

Kysyisin, kuka nyt omistaa tuon talon ja pihapiirin, jossa nuo aitatkin ovat? Kuvauksesi perusteella talo on arvokasta rakennusperintöä ja myös osa Kainuun asuttamisen historiaa, savottahistoriaa ym.
Onko rakennus siis ollut viimeksi valtion savottakämppä? Joitakin vuosia sitten kerättiin savottahistoriaa. En siihen ehtinyt muilta kiireiltäni vastaamaan.Isäni kotitalo toimi savottakämppänä vielä 1940-luvulla Vuolijoella, nykyisin Kajaania.Kuvien perusteella näyttää, että aittoja on "korjailtu/uudistettu" ja muutettu samalla ulkoaa.Kuulemani mukaan aitat ovat 1700-luvulta. Ehkä kirjallinen ja suullinen tieto voivat tarkentaa aittojen iän. Nykyisinhän on muitakin menetelmiä iänmääritykseen. Ehkä palaan asioihin lähiaikoina sukuseuran kautta. yst.terv.
Lähettäjä Tuula Puusaari / 2.4.2018

Pihapiirin omistaa Halla-ahon kylältä lähtöisin oleva Airi ? Huttunen.
Voin muistaa etunimen väärinkin, mutta Rajalan tyttöjä hän on, onkohan sukunimikään enää Huttunen ? :)
Lähettäjä Pertti Mulari / 30.6.2018

Kommentoi kuvaa

Kommentti:*
Nimi:*